תאונות עבודה ותאונות אחרות:
 
תאונות עבודה מוגדרות בחוק הביטוח הלאומי כתאונות אשר אירעו בזמן ועקב העבודה. במקרים רבים הנפגע יהא זכאי להנות גם מגמלאות מהמוסד לביטוח לאומי וגם מפיצוי נוסף מהגורם האחראי לתאונה או, במקרה של תאונת דרכים, מחברת הביטוח שביטחה את הרכב.
 
הטיפול במימוש זכויות הנפגע לאחר תאונת עבודה דורש הבנה משפטית מקיפה. המדובר בנושא מורכב, ועל כן מומלץ לפנות למשרדנו בטרם פניה למוסד לביטוח לאומי. לא אחת קרה שנפגע שגה במילוי טופס התביעה למוסד לביטוח לאומי, ובשל כך נדחתה תביעתו ע"י הביטוח הלאומי. במקרה זה הדרך היחידה "להציל" את המצב הינה הגשת תביעה לבית הדין לעבודה, אולם מוטב לעשות את הדברים נכון מלכתחילה ולחסוך את עוגמת הנפש והמתח הכרוכים בניהול ההליך המשפטי.
 
תאונת עבודה יכולה להיות בעלת משמעות גם בפן הביטוחי, למשל כאשר לנפגע יש פוליסת ביטוח תאונות אישיות כגון אובדן כושר עבודה. במקרים מסוימים יכול הנפגע לקבל תשלומים משלוש מקורות שונים בגין תאונה אחת (ביטוח לאומי, הגורם האחראי לתאונה, ותשלומים ע"פ פוליסת ביטוח תאונות אישיות). משרדנו נותן את המעטפת המלאה לנפגע, על מנת לממש את מלוא הזכויות הנובעות מהאירוע התאונתי.
 
גם תאונות שאינן מוגדרות כתאונת עבודה, יכולים להקים לנפגע זכויות כנגד הגורם המזיק. כך למשל אדם שנפגע בעקבות מפגע במדרכה יכול לתבוע את הרשות המקומית. לא רבים יודעים זאת, אבל גם במקרים כאלה ניתן לפנות לביטוח הלאומי ולקבל "דמי תאונה", בגין הימים בהם הנפגע לא עבד כתוצאה מהתאונה, אף אם אין מדובר בתאונת עבודה. כמו כן, גם במקרים אלה מתעוררת סוגיית הביטוח, אם לנפגע קיימת פוליסה מתאימה. 
 
אנו ממליצים בחום ליצור עמנו קשר מיד לאחר האירוע התאונתי, ולהבטיח את מימוש מלוא הזכויות, בשלב מוקדם ככל הניתן.
תמונה תאונת עבודה
אלטמן קידום עסקים
דף הבית